De boot naar Texel brengt miljoenen reizigers per jaar in ongeveer 20 minuten van Den Helder naar het Waddeneiland. Texel is voor ons niet zomaar een eiland. Het is immers de plek waar wij zijn begonnen met huiswerkbegeleiding…….onze geboorteplek!

Een oase van rust. Zo kun je de boottocht in 4 woorden goed omschrijven. Na het kopen van een kaartje mag je aan boord. Lopend, per auto of fiets. Per afvaart kunnen er zo’n 1750 passagiers en 340 auto’s mee. Eenmaal aan boord waan je jezelf even helemaal als toerist. Of je dat nu bent of niet. De overtocht voelt namelijk als het vieren van vakantie. Met uitzicht op de Razende bol en het Marsdiep valt er bovendien genoeg moois te zien.

Alleen verkoop van retourkaarten

Om praktische redenen worden er alleen retourkaarten verkocht en is er alleen kaartverkoop in Den Helder. Dat betekent dat iedereen die op Texel geboren is en voor het eerst de boot naar Den Helder neemt, zonder vervoerbewijs reist. Maar ook de toeristische eilandhopper, komende van Vlieland op doorreis naar Den Helder, komt vanaf Texel gratis de boot op. Veel mensen kopen aan boord een drankje met een versnapering. Texelse lekkernijen zijn er aan boord in overvloed. Bijvoorbeeld een Hoornderring. Een echt Texels koekje. Wie alcoholische drank prefereert, heeft ook voldoende keus. Texel heeft namelijk een eigen bierbrouwerij. Aan boord kan je genieten van 1 van deze speciaalbieren. Bijvoorbeeld Skuumkoppe. De boot naar Texel: heerlijk!

54321
(17 votes. Average 4.35 of 5)